Kurser i ölbryggning och företagande inom bryggeriverksamhet
För att genomföra en kurs behövs det 8-10 kursdeltagare.
Ni får en bra dokumentation av vad vi gjort, samt att fika och lunch ingår på plats i HumleLirets restaurang. Vi kan även hjälpa till med tips på boende i byn vid kursens genomförande.



Bryggkurs KGB

Bryggkurs (ca 8 timmar, 10 deltagare)
En dag där vi varvar praktik och teori.
Deltagarna får vara med om samtliga praktiska moment under bryggdagen, som innefattar:
Inmäskning, lakning av vört, vörtkok med humle, kylning av vört och tillsats av vald jäst.
Mellan de praktiska momenten går vi teoretiskt igenom vad vi gjort, vilket innebär;
Extraktgivare, vad är det?
Hur mycket får man ut av varje kilo malt?
Humle, hur mycket ska jag ha i mitt öl?
Humlets egenskaper, hur räknar man ut beskan i det blivande ölet?
Hur kan man kyla vört på ett bra sätt?
Vilken jäst väljer jag, hur fungerar jäst, vilka egenskaper, egenheter, möjligheter ger den?
Jäsning, lagring, hur får ölet kolsyra?
Flaska eller fat ?
Nästa kurs under planering.




Bryggkurs KGB

Att starta ett mikrobryggeri (ca 8 timmar, 10 deltagare)
- Att starta ett bryggeriföretag
- Att bidra till ett rikare lokalsamhälle
- Att öka företagsamhet
- Drömmen om att klara sig själv
En dag för dig som tänkt tanken...
Vi använder texten "Självförsörjande landsbygd" som utgångspunkt.

Nästa kurs under planering.







Klövsjö Gårdsbryggeri | Tel: 070 - 582 91 02 | Box 264, 840 32 Klövsjö | info@kgb-bryggeri.se


web design: diablito.se