Det finns alltid någonting spännande på gång hos ett Économusée - Artisans At Work. Från Vancouver på Kanadas västkust till Jämtland i mitten av Sverige. Oavsett om det är en flaska öl, ett par skor eller ett silverarmband som produceras så är varje Économusée omsorgsfullt sammansatt för att göra ditt besök minnesvärt.
På ett Économusée kan du läsa om kulturen, historien och traditionerna bakom hantverket. Du kan se på när produkten görs, interagera med hantverkaren, och sedan köpa produkterna i hantverkarens butik.
Du glömmer troligtvis aldrig ditt besök på ett Économusée.


Artisans at work


Vad är då ett Économusée?
På ett Économusée får du träffa hantverkaren, som berättar för dig om verksamheten du besöker. Här finns det en utställning, där historiska föremål och bilder väver samman en historia av kulturer och traditioner från hantverkarens förflutna. Det kan vara ett rum, eller en vägg, eller en skärm som hänger ner från taket.
Hantverkarens verkstad är det pulserande hjärtat hos varje Économusée. Det är här du kan se utvecklingen av produkterna och hur traditionerna från det förflutna utvecklas för att möta dagens behov av smaker och kvalitet. Resultaten kan vara både traditionsbundna och nyskapande, och garanterat inspirerande.
Se på när hantverkaren blåser ett glas, brygger en öl eller trycker mönster på ett tyg. Ställ frågor om processer, tekniker och material medan handgjorda kvalitetsprodukter sakta och säkert tar form framför dina ögon.
Ett Économusée är en fascinerande plats att besöka och lära känna, men det är också en hållbar verksamhet som finansieras genom försäljningen av sina produkter.
I butiken kan du köpa de varor som produceras på plats, och passa på att få med dig ett stycke levande hantverkshistoria.


Läs mer om organisationen här:
Klövsjö Gårdsbryggeri | Tel: 070 - 582 91 02 | Blybergsv. 9, 845 97 Klövsjö | info@kgb-bryggeri.se


web design: diablito.se